Verkkolaskupalvelulla saadaan lasku kulkemaan toimittajalta vastaanottajalle. Vaikka operaatio kuulostaa jokseenkin simppeliltä, siihen kuuluu kuitenkin tiettyjä huomioonotettavia asioita, joissa palvelupuoli korostuu.
Mitäs sitten, jos vastaanottaja ei vastaanota verkkolaskuja? Jos lähetän vain XML- tiedoston, niin muodostetaanko siitä automaattisesti laskulle kuva? Alla on luettelo ominaisuuksista, joita kannattaa verkkolaskupalvelun valinnassa miettiä tarkasti. Mieti tarkasti ainakin seuraavia asioita ja kysy niitä palveluntarjoajaltasi jo tarjousvaiheessa:
Pyri kokonaisvaltaiseen ratkaisuun, jossa voit lähettää laskusi yhtä putkea pitkin riippumatta siitä, miten vastaanottaja laskunsa haluaa; sähköpostina, verkkolaskuna, paperilaskuna.
Verkkolaskupalveluita on tarjolla monenlaisia. Yksi oleellisimpia ja muuttuvia asioita niistä on hinta. Hinnan vaikutus palvelun ominaisuuksiin on ilmeinen, mutta se vaikuttaa myös palvelun laatuun, erityisesti asiakaspalveluun. Yleensä korkeampi hinta voi mahdollistaa paremman palvelun tason. Jos olet valmis panostamaan enemmän rahallisesti, saat todennäköisesti kattavampaa ja henkilökohtaisempaa tukea. Toisaalta, jos olet valmis käsittelemään itse esimerkiksi verkkolaskutuksen prosessin yksityiskohtia ja mahdollisia ongelmatilanteita, saatat hyötyä edullisemmista palvelumaksuista.
Arvioi tarkkaan, mitä ominaisuuksia ja palvelutasoja odotat palveluntarjoajaltasi. Pohdi myös, mikä on budjettisi palvelumaksuille ja kuinka paljon olet valmis omatoimisesti selvittämään laskutukseen liittyviä haasteita.
Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota meihin yhteyttä ja mietitään ratkaisuja yhdessä.
Tutustu OWS:n myynti- ja ostolaskupalveluun >
Haluatko kuulla lisää? Varaa ilmainen esittelysi OWS:n asiantuntijalle!